Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете генерал Марк Мили предупреди

...
Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете генерал Марк Мили предупреди
Коментари Харесай

Ген. Марк Мили: Светът трябва да бъде нащрек за отговора на Русия след претърпените загуби

Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете военачалник Марк Мили предизвести за евентуалните реакции на Русия при загуба на територии в Украйна, заяви „ The Hill ”.

" Войната сега не върви доста добре за Русия. Така че всички ние сме длъжни да поддържаме висока степен на подготвеност, зоркост ", съобщи Мили във Варшава,

Забележките на Мили пристигнаха след визитата му във военна база в Полша, подпомагаща военните дейности в Украйна. Репортерите бяха помолени да не разгласяват съответни детайлности за местоположението ѝ, прецизира изданието.

През последните дни украинските войски започнаха контраатака, като си върнаха хиляди квадратни километри от територията, окупирана преди този момент от Русия след нейното навлизане през февруари. Постиженията са изключително осезаеми в Харковска област, ситуирана в североизточната част на страната.

Контраофанзивата даде нова вяра на Украйна и нейните съдружници след близо седем месеца война, като в същото време провокира в Русия отчаяние от войната на президента Владимир Путин.

Различни обществени персони сложиха под въпрос неговото водачество по притежаваните от Кремъл телевизионни канали, до момента в който съветските сили се оттегляха от райони в Украйна. Десетки чиновници на общинско равнище приканиха за оставката на Путин.

Мили предизвести, че реакцията на Путин е непредсказуема и че войната може бързо да промени посоката си.

" При воденето на война просто не се знае с огромна доза сигурност какво ще се случи по-късно ", сподели Мили.

" Поради това би трябвало доста деликатно да следим какви ще бъдат реакциите на Русия ", добави генералът.

Мили съобщи пред кореспонденти, че американските войски, ситуирани в Полша и на други места в Европа, не са безусловно застрашени.

Във вторник президентът Байдън приветства напредъка на Украйна, само че на въпроса дали контраофанзивата бележи повратна точка във войната, той отговори, че въпросът е " без отговор ".

" Трудно е да се каже ", сподели Байдън. " Ясно е, че украинците са постигнали забележителен прогрес, само че мисля, че това ще бъде дълъг път ", цитира БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР