Председателят на Нотариалната камара Красимир Анадолиев увери, че въпреки безпрецедентния

...
Председателят на Нотариалната камара Красимир Анадолиев увери, че въпреки безпрецедентния
Коментари Харесай

Нотариусите успокояват, че няма да минат опити за измами след теча от НАП

Председателят на Нотариалната камара Красимир Анадолиев увери, че макар невиждания теч на данни от Национална агенция за приходите, хората могат да бъдат спокойни, че покупко-продажбите, които минават през нотариусите се ревизират на всички равнища. Нотариусите имат връзка с базата данни на Министерство на вътрешните работи, където се ревизират персоналните ни документи. Свързани са и с базата данни - население или по този начин наречената информация за ЕГН. При прекачване на автомобил, инспекция на собствеността се прави и в КАТ.
Всяко едно пълномощие се вкарва незабавно в осведомителната система и опитите за измами бързо се осуетяват, твърди Анадолиев.
Нотариусът приема пълномощие, да речем, в случай че вие дойдете при нас с концепцията да упълномощите обещано лице. Ние имаме близо от 8 години достъп до националния указател за персонални документи към Министерство на вътрешните работи. Тоест, ние сме задължени да проверим самоличността ви, като при инспекцията образно аз виждам лицето на съответния човек, който се е явил пред мен и знам, че това би трябвало да е собственик на съответната персонална карта, изясни ръководителят на Нотариалната камара.
Красимир Анадолиев означи, че от Камарата са обезпечили достъп на всички банкови институции до тази система, тъй че те сега могат и биха могли да ревизират показаното пред тях пълномощие.
От Национална агенция за приходите към този момент оповестиха, че всеки ще може да направи инспекция в новата електронна услуга, която ще бъде оповестена в уеб страницата на организацията незабавно, откакто специалистите сравнят дали оповестените данни не са били манипулирани.
Гражданите, чиито номера на годна персонална карта, датата на издаване и валидността й е била непозволено разкрита, в композиция с трите им имена, ЕГН и адрес, ще бъдат персонално осведомени от Национална агенция за приходите допустимо най-бързо.
За всички останали физически лица, за които има нелегално публикувани персонални данни, няма нужда да сменят персоналната си карта, прибавиха от Национална агенция за приходите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР