Председателят на НФСБ Валери Симеонов сигнализира Централната избирателна комисия и

...
Председателят на НФСБ Валери Симеонов сигнализира Централната избирателна комисия и
Коментари Харесай

Симеонов се оплаква от Карадайъ в ЦИК и в СЕМ

Председателят на НФСБ Валери Симеонов алармира Централната изборна комисия и Съвета за електронни медии за нарушаване на Изборния кодекс и разпоредбите за осъществяване на предизборната акция.

В свое писмо до институциите той показва, че на 14 май по телевизия " Канал 3 " сред 22.35 ч. и 22.55 ч. е бил излъчен избирателен репортаж от протест на Движение за права и свободи с тематика " Карадайъ от Вълнари: В края на май ще създадем поръчка за ръководство на страната ".

Симеонов акцентира, че в репортажа неколкократно са били показвани видеокадри с наличието на деца между 7 и 10 години на митинга.

" На митинга присъстваше и произнасяше речи цветът на управлението на Движение за права и свободи - Мустафа Карадайъ, Йордан Цонев, Хамид Хамид и други - т.е. претенденти за евродепутати и депутати, които би следвало да са напълно наясно с изборното законодателство ", показва партийният водач в сигнала си.

 

Симеонов акцентира, че това не е първото и надали ще е последното нарушаване от страна на Движение за права и свободи на Изборния кодекс, написа news.bg.

Не е имало до момента предизборна акция, на която Карадайъ да не приказва на турски език, макар че това категорично е неразрешено, или да се употребяват религиозни знаци, или както е в тази ситуация - деца, недоволства той.

Според него това са умишлени провокации, които показвали съгласувана политика за провокиране на българското публично мнение и опити за опълчване сред българския и турския етнос.

Стратегията на Движение за права и свободи - още от самото основаване на тази антибългарска партия е, да разделя българското общество, отсече Симеонов пред медии.

Той обаче призна, че не чака санкционирането на Движение за права и свободи да спре партията от бъдещи прояви в прорез с българското законодателство.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР