Председателят на НФСБ Валери Симеонов коментира в студиото на Още

...
Председателят на НФСБ Валери Симеонов коментира в студиото на Още
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Нарушителите протестират срещу закона за шума

Председателят на НФСБ Валери Симеонов разяснява в студиото на " Още от деня ", че нарушителите, които са били санкциониране за звук, са тези, които стачкуват против измененията в Закона за отбрана от шума в околната среда. Симеонов разяснява и тематиката за партийните дотации, за която съгласно него съдружният съвет е взел " рационално решение "

Във връзка с съдружния съвет, след който гласуването на намаляването на партийната дотация на 1 лев беше отсрочено до края на юли, Симеонов разяснява:
" Получихме едно рационално решение. Споразумяхме се да не бързаме толкоз с гласуването на законопроекта за бюджета. Ясни са позициите на необятен кръг освен партийни водачи, само че и анализатори, политолози, социолози, че дотация от 1 лев би отстранила многопартийната система в България. "
Според него едно такова решение работи единствено за партията, която ръководи, и партия, която е " добре сраснала с държавната и общинска администрация " и сподели, че има поради Движение за права и свободи. Относно другите позиции на партиите в ръководещата коалиция за размера на дотациите и дали може да бъде открита пресечна точка, той разяснява:
" Искам да напомня, че по един съгласно текст, какъвто бяха измененията в конституцията през 2015 година, ние постигнахме едно болшинство от 208-210 гласа при две поредни гласувания. Което значи, че политическите партии могат да намерят пресечна точка, стига да го желаят. "
Валери Симеонов сподели, че американският модел, който е довел до съществуването на единствено две огромни партии, не е нещо, към което в България би трябвало да се стремим:
" Трябва да се стремим към една естествена европейска народна власт, която допуска по-широк набор от политически субекти в обществото. "
Според Симеонов в България държавната администрация постоянно се употребява като " механизъм за репресии ". Така, в случай че компаниите могат свободно да спонсорират политическите партии, съгласно него никоя не би си разрешила да поддържа дребна политическа партия, тъй като ще бъде " разпиляна от инспекции ".

Председателят на НФСБ сподели, че и той самият е обект на голям брой инспекции от 2009 година насам.

Симеонов отхвърли да е на една позиция с Движение за права и свободи, тъй като съгласно него сега никой не е наясно с нея.
" Политикът пред вас не разиграва сюжети, обърнете се към този, който разиграва сюжети, за какво искаше 1 лев ", сподели Симеонов, визирайки референдума, който Слави Трифонов инициира през 2016 година.
Лидерът на НФСБ разяснява, че за него Стратегията за ромите, препоръчани от съдружните му сътрудници от Вътрешна македонска революционна организация, е противоречива и не дава съответни решения.

Във връзка със Закона за шума, той сподели, че законът не е за Черноморието, а за цялата страна.
" Знаете ли, че досега българският туризъм пъшкаше поради големите суми, които трябваше да заплаща поради рекламации за изтеклите смени на чужденци. Чужденците, които са тук 7 или 14 дни, си потеглят. Правеха рекламации за това, че не са могли да спят. И на огромните туроператори българските хотелиери изплащаха големи суми без да носят виновност. "
Симеонов не се съгласява с претекстовете на ветото, което президентът Радев наложи върху поправките в закона за устройството на Черноморското крайбрежие.
" Президентът за следващ път се появи като политик, а не като президент. Защото претекстовете, с които върна законопроекта, са, че не са обезпечени места за свободно слагане на палатките ", добави Симеонов.  Ветото за къмпингите беше отхвърлено от районната комисия в Народно събрание Ветото за къмпингите беше отхвърлено от районната комисия в Народно събрание
Комисията по районна политика към Народното събрание отхвърли частичното президентско несъгласие върху поправките в закона за устройството на Черноморското крайб...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР