Председателят на Научно-изследователския институт по спешна детска хирургия и травматология

...
Председателят на Научно-изследователския институт по спешна детска хирургия и травматология
Коментари Харесай

Руски учен оприличи пандемията на „репетиция за биологична война“

Председателят на Научно-изследователския институт по незабавна детска хирургия и травматология Леонид Рошал оприличи пандемията с ковид с тест на страните за справяне с биологични оръжия.

„ Ситуацията, породена от пандемията COVID-19, провокира чувство за подготовка за биологична война ", съобщи в изявление за сп. „ Forbes " Леонид Рошал.
Той изясни, че не всички страни са били подготвени да се борят с тази зараза.

„ В случая с Русия всички, в това число президентът, участваха в противодействието на разпространяването на ковид ", сподели лекарят. Въпреки това " вирусът не знае граници " и мащабът на епидемията е невероятно да се планува. По-специално, човешкото държание също е проблем.

" Когато проучвам актуалната обстановка, разбирам, че това е подготовка на биологична война. Не споделям, че този вирус е основан от индивида: няма задоволително учредения за такива изказвания и също така не съм вирусолог. Но това е тест на системата на опазването на здравето ", сподели Рошал.

Той акцентира, че в Съюз на съветските социалистически републики системата за биосигурност е построена на най-високо равнище, както и китайската система, която употребява същия модел. " За страдание отчасти сме изгубили тази система. Сега тя е подложена на тест ", съобщи той.

Общо по време на пандемията в Русия са открити към 850 000 случая на COVID-19, умряли са 14 128 души, повече от 650 000 са се излекували. Една трета от записаните случаи - 242 000 са в Москва.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР