Председателят на Национално движение Русофили Николай Малинов също е задържан

...
Председателят на Национално движение Русофили Николай Малинов също е задържан
Коментари Харесай

Председателят на Русофили също арестуван по шпионския скандал

Председателят на Национално придвижване " Русофили " Николай Малинов също е арестуван по следствието за шпионаж, заяви в. " 24 часа ". Както ви съобщихме по-рано, бившиият основен редактор на в. " Дума " и сегашен секретар на " Русофили " Юрий Борисов е бил задържан тази заран, а домът му обискиран като съгласно показаното определение става дума за същото обвиняване

Николай Малинов предприемач, някогашен депутат и е отпред на русофилите от няколко години. Два пъти е избиран за депутат. Смята се, че водената от него групировка е най-голямата неправителствена организация у нас. Малинов е прочут с проруските си позиции и даже е награден с орден " Александър Пушкин " от Дмитрий Медведев през 2011 година " за " деен принос и старания по съхраняването и опазването на стотици монументи и паметни знаци на руско-българската дружба в България ". От 2009 до 2015 година е член на Националния съвет на Българска социалистическа партия, само че през юни 2015 година напуща партията поради, както той самият изяснява тогава, цялостно разминаване сред полезностите му с държанието на управленията от последните години.

" Това е пропагандна акция. Шпионаж в интерес на Русия е просто смешно. Дългосрочната цел е да се отврати българския народ от Национално придвижване " Русофили ". Ние поддържаме естествени връзки с една велика страна, която ни е освободила ", разяснява пред " 24 часа " Владимир Чучуев, който е един от зам.председателите на придвижването. 

От прокуратурата отхвърлят да разясняват арестите. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов бе сбит. " Към момента текат следствени дейности по следствено дело на Спепрокуратурата взаимно с ДАНС и по тази причина не мога да дам повече детайлности ", разяснява той в студиото на " Още от деня " по Българска национална телевизия.  Повече информация ще бъде изнесена на следващия ден на прескоференция, даде обещание Маринов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР