Председателят на Национално движение Русофили Николай Малинов коментира, че обвинението,

...
Председателят на Национално движение Русофили Николай Малинов коментира, че обвинението,
Коментари Харесай

Николай Малинов: Не съм шпионин, а български патриот

Председателят на Национално придвижване " Русофили " Николай Малинов разяснява, че обвиняването, че е разузнавач, е " обидно ", защото той постоянно е работил като български родолюбец.

" Единствено съдът може да каже дали съм шпионин”, уточни Малинов пред бТВ.

Прокуратурата разгласи за съветски разузнавач и ръководителя на съдружие " Русофили " Николай Малинов, базирайки се на обществено известни данни отпреди 5 години. Премиерът Бойко Борисов окачестви случая като " шпионски скандал в кавички ".
Съдът обаче позволи на Малинов да пътува до Москва, където съветският президент Владимир Путин го удостои с съветския медал " Дружба ".

Според Малинов награждаването му с медал от Путин " изрично може да се разчете като знак, че Русия желае и продължава да развива добросъседски връзки с България и желае тези връзки да се развиват във взаимна изгода”.
" Това, че въпросът (с следствието за шпионаж против мен) се повдига и в Америка, и в Русия, демонстрира, че се политизира”, сподели Малинов.

След срещата си с американския президент Доналд Тръмп в Белия дом министър председателят Бойко Борисов заяви, че е бил питан от домакина си по какъв начин по този начин Малинов е бил пуснат в Русия в случай, че е с повдигнато обвиняване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР