Председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) - Илия Проданов

...
Председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) - Илия Проданов
Коментари Харесай

Съветник на земеделския министър подаде оставка несъгласен с украинския внос на зърно

Председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) - Илия Проданов подава оставката си като консултант на земеделския министър Кирил Вътев, оповестяват от НАЗ, осведоми Агри.БГ.

Проданов съобщи, че преди всичко е зърнопроизводител и ръководител на НАЗ и негова отговорност е да пази ползите на всички фермери. Неговото присъединяване в Министерството на земеделието и храните е в прорез с подхванатите протестни дейности.

" НАЗ съставлява и пази ползите на земеделските производители, които изрично не поддържат премахването на възбраната за импорт от Украйна ", прецизират от НАЗ.

„ Решението да приема поста беше групово. Решението да го освободя - също. Имаме ужасно доста проблеми в бранш „ Селско стопанство ”, които несъмнено би трябвало да се решат ”, изясни в ефира на Nova Илия Проданов.

Той дефинира изявлението на премиера Николай Денков, който назова зърнопроизводителите терористи, като неприемливо.

„ Надявам се, че министър председателят е сбъркал и е желал да каже трактористи, а не терористи ”, сподели още Проданов.

Междувременно в понеделник, 18 септември, стартират безсрочни митинги на целия бранш „ Земеделие “ за избавяне на българското земеделие.

 

Очаквайте детайлности

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР