Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева запозна президента Румен Радев

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева запозна президента Румен Радев
Коментари Харесай

Притеснени сме от ситуацията, при която работят депутатите, заяви Караянчева

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева срещна президента Румен Радев с работата на Народното събрание по отношение на изключителното законодателство за COVID-19. Председателят на Народното събрание уточни, че се чака на следващия ден Народното събрание да одобри на второ четене законопроекта за ограниченията по време на изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 година

Държавният глава изрази подготвеност в най-кратки периоди да издаде декрет, което ще разреши обнародването на законопроекта в ексклузивен брой на Държавен вестник в събота, 21 март.

Караянчева акцентира, че България е подхванала навременни и съответни ограничения за ограничение на разпространяването на ковид и означи отличната работа на Националния действен щаб, на държавното управление и на министър-председателя. Тя посочи, че България е измежду първите страни в света, които са основали народен щаб за справяне с COVID-19 и с помощта на навременно взетите по-строги ограничения темповете на разпространяване на вируса в страната са оптимално лимитирани. Участието на учени от Българска академия на науките в напъните за битка с епидемията е доста скъпо, означи ръководителят на Народното събрание.

Притеснени сме от обстановката, при която работят народните представители, само че наш дълг е и сме подготвени да създадем нужното, с цел да се обезпечи законодателната база за работа на институциите в тази обстановка, установи Караянчева. Работим в непрестанен контакт с представителите на Министерския съвет и Националния действен щаб, добави тя.

По време на диалога ръководителят на Народното събрание изрази признателност към всички български производители, които са съумели да пренастроят производствата си и да обезпечат нужните защитни средства, дрехи и консумативи за потребностите на другите звена и институциите в страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР