Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева запозна президента Румен Радев

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева запозна президента Румен Радев
Коментари Харесай

Караянчева запозна президента с работата на НС по извънредното законодателство

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева срещна президента Румен Радев с работата на Народното събрание по отношение на изключителното законодателство за COVID-19. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Председателят на Народното събрание уточни, че се чака на следващия ден Народното събрание да одобри на второ четене законопроекта за ограниченията по време на изключителното състояние , оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 година

Държавният глава изрази подготвеност в най-кратки периоди да издаде декрет, което ще разреши обнародването на законопроекта в ексклузивен брой на Държавен вестник в събота, 21 март.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева акцентира, че България е подхванала навременни и съответни ограничения за ограничение на разпространяването на COVID-19 и означи отличната работа на Националния действен щаб, на държавното управление и на министър-председателя .

Цвета Караянчева съобщи, че България е измежду първите страни в света, която е основала народен щаб за справяне с COVID-19 и с помощта на навременно взетите по-строги ограничения темповете на разпространяване на вируса в страната са оптимално лимитирани.

Участието на учени от Българска академия на науките в напъните за ограничение на COVID-19 е доста скъпо , разяснява още тя.

Притеснени сме от обстановката, при която работят народните представители, само че наш дълг е и сме подготвени да създадем нужното, с цел да се обезпечи законодателната база за работа на институциите в тази обстановка, означи Цвета Караянчева. Работим в непрестанен контакт с представителите на Министерския съвет и Националния действен щаб , добави тя.
 
 Радев Караянчева Пресцентър, Народно заседание

По време на диалога ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази признателност към всички български производители, които са съумели да пренастроят производствата си и да обезпечат нужните защитни средства , дрехи и консумативи за потребностите на разнообразни звена и институции в страната.

По време на срещата президентът прикани за повсеместен метод за превъзмогване на дефицитите в правната база и ясна наредба на дейностите и отговорностите на институциите при ръководството на рецесии, оповестиха от пресцентъра на президента.

Според президента своевременното законодателство е гаранция да не се стига до обстановка, при която се постанова незабавно въвеждане на ограничения, отвън плануваното в закона.

Темата ще бъде разисквана и на съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР