Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева започва официално тридневно посещение

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева започва официално тридневно посещение
Коментари Харесай

Българска делегация заминава за Ватикана за 24 май

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева стартира публично тридневно посещаване в Рим по случай честванията за 24 май. Водената от Караянчева делегация ще се срещне през днешния ден с ръководителя на Сената в италианския парламент Мария Казелати, съобщи Българска национална телевизия. Караянчева и Казелати ще обсъдят парламентарното съдействие сред двете страни и тематики от съвместен интерес.

Утре, в Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност, Караянчева и водената от нея делегация ще бъдат признати във Ватикана от папа Франциск. Молебен за здраве и триумфи на българския народ ще бъде отслужен в предоставения на българската църковна общественост в Рим храм " Свети Павел Ала Регула ".

Официалната българска делегация ще се поклони пред гроба на Свети Константин-Кирил Философ в базиликата " Сан Клементе " и ще сервира венци и цветя на паметника на Иван Вазов.

На 24 май ще се организира и обичайният формален банкет в българското посолство в Рим по случай празника на духовността.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР