Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на
Коментари Харесай

Парламентът се събира извънредно на 13 август

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева привиква изключително съвещание на Народното събрание на 13 август, четвъртък, от 9 часа. Парламентът ще заседава по искане на Българска социалистическа партия.

Според дневния ред, избран от социалистите, в четвъртък Народното събрание първо би трябвало да гласоподава проекторешение, с което задължава държавното управление в 7-дневен период да внесе актуализация на бюджета в Народното събрание поради социално-икономическите ограничения за превъзмогване на последствията от Covid- рецесията.

Червените депутати желаят и да бъде изслушан министър председателят Бойко Борисов, както и вътрешният министър Христо Терзийски за насилието над публицисти и протестиращи по време на Националната конференция на ГЕРБ предходната седмица.

На 6 август, единствено седмица откакто депутатите излязоха във почивка, от левицата внесоха искане за привикване на изключително съвещание на Народното събрание. Правилникът за организацията и активността на Народното събрание планува по искане на една пета от народните представители ръководителят на Народното събрание да насрочи съвещание не по-късно от 7 дни след постъпване на настояването, без значение от това дали депутатите са във почивка, или не.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР