Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свиква извънреден председателски съвет

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свиква извънреден председателски съвет
Коментари Харесай

Извънредно заседание на Председателския съвет заради чумата

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева привиква ексклузивен председателски съвет в Народното събрание поради чумата по животните.

На съвещанието управленията на всички парламентарни групи ще бъдат осведомени от министъра на вътрешните работи Валентин Радев във връзка със случаите на чума по дребните преживни животни, регистрирани в региона на Странджа, както и стартиралата акция за всеобщо умъртвяване на животни в Бургаско и Ямболско. Заседанието се привиква по молба на Оперативния щаб, който координира всички дейности по битката с това заболяване.

По време на съвещанието ще се разиска и решението за основаване на краткотрайна анкетна комисия, която да откри всички обстоятелства и условия в транспортния бранш, за които обявилият гладна стачка Николай Колев-Босия, твърди, че разполага.

По време на съвещанието ще се реши и основаването на краткотрайната анкетна комисия. С нея ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази очаквания, че ще се постави завършек на гладната стачка на Николай Колев-Босия.

"Ще осведомявам ръководителите на парламентарни групи, да излъчат двама души от парламентарната група, с цел да създадем тази анкетна комисия, ще забележим всички обстоятелства и условия, които твърди господин Колев, че има. Отново ще бъдат прегледани, тъй като знам, че и в Министерството на превоза, и в Министерството на вътрешните работи инспекторатът е работил, само че ще създадем и една такава анкетна комисия, с цел да може да се успокои господин Колев, в последна сметка животът коства доста повече. Не бива да позволяваме да си играем с това ", показа Караянчева, представена от БНР.

Анкетната комисия ще бъде гласувана в сряда, а първото съвещание ще е в четвъртък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР