Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще се срещне с

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще се срещне с
Коментари Харесай

Борисов и Захариева няма да се срещнат с президента на Македония, но това ще направи Караянчева

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще се срещне с президента на Македония Георге Иванов през днешния ден. Двамата ще участват на всекидневен обяд, който е включен авансово в програмата за визитата на Иванов в България. Това оповестиха от парламентарния пресцентър, представени от " Труд ".

Държавният глава на западната ни съседка е на двудневно посещаване в страната ни по покана на президента Румен Радев. Разговорите сред двамата се организират сега на “Дондуков” 2.

По стратегия Иванов трябваше да се организира срещи с премиера Бойко Борисов и външния министър Екатерина Захариева, само че те бяха анулирани по-рано през днешния ден по самодейност на българската страна . Като причина беше изтъкната позицията на Иванов по сделката с Гърция за името на Македония, която опълчи македонския президент и държавното управление на премиера Зоран Заев.

Екатерина Захариева се обадила на Румен Радев малко преди да дойде македонският президент, споделила му, че...

От Министерския съвет в София обясниха в своя позиция, че българското държавно управление не желае да се намесва във вътрешнополитическите разногласия на съседите.

Информацията за срещата на Караянчева и Иванов не беше авансово оповестена от пресцентъра на Народното събрание, само че се появи в македонските медии. Какво още пишеше там може да прочетете тук: Македонските медии завряха: „ Сиктир “ от Борисов за Георге Иванов

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР