Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще бъде оперирана заради

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще бъде оперирана заради ...

Оперират Караянчева, ще се възстановява месец.


Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще бъде оперирана заради получената при катастрофата тази сутрин фрактурата на ляво рамо, съобщи пред журналисти директорът на болница "Лозенец" проф. Любомир Спасов. Още по тематаНСО за катастрофата: Колата на Караянчева бе ударена от друга15 сеп 2019 15:12276Караянчева благодари на лекарите от болницата в Шумен15 сеп 2019 14:5530Караянчева със счупена ключица, транспортират я с хеликоптер в София 15 сеп 2019 13:43203Тази сутрин председателят на парламента получи наранявания при инцидент на главен път Шумен-Силистра, след разклона за с. Върбак, при който автомобил на Националната служба за охрана е ударен от лек автомобил, управляван от 31-годишен водач.

"Току-що приключихме изследванията, които трябваше да направим. В момента я качваме към операционната. Има фрактура в областта на ляво рамо и това трябва да бъде фиксирано", съобщи директорът на болница "Лозенец".

Той бе категоричен, че няма нужда от други интервенции, а състоянието на Караянчева е стабилно.

Предполагам, че в рамките на един месец тя ще бъде абсолютно възстановена и трудоспособна, каза още проф. Спасов.

Попитан дали състоянието й е налагало транспорт с хеликоптер от Шумен до София, директорът на болница "Лозенец" коментира, че никой не може да се ориентира какво е било състоянието й след катастрофата и дали има вътрешен кръвоизлив или не. "Тук направихме скенер на главата, на шийните прешлени. Аз я видях тук, тя беше с много силна болка по време на транспорта", добави той, цитиран от БТА.
По публикацията работи: Красимир Ангелов

Източник: dnes.bg