Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна в парламента

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна в парламента
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Българският парламент ще участва активно в дискусията за бъдещето на ЕС

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна в Народното събрание с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Караянчева е хазаин на среща на Колегиума на комисарите с присъединяване на Юнкер дружно с Председателския съвет на Народното събрание и ръководителите на парламентарните комисии в българското законодателно заседание. 
Парламентарното измерение на Българското председателство даде една отлична опция за интензивно присъединяване на националния ни парламент в европейския дневен ред, акцентира в приветствието си ръководителят на Народното събрание: 44-то Народно заседание на Република България ще взе участие интензивно в тази полемика за бъдещето на Европейския съюз. Това ще стане посредством съдействие с националните парламенти, институциите на Европейския съюз и други интернационалните организации, употребявайки плануваните през идните шест месеца междупарламентарни конгреси за осъществяване на парламентарната дипломация и обмяна на положителни парламентарни практики, каза Цвета Караянчева.

В обръщението си ръководителят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер изрече задоволството си от срещата с представителите на българския парламент: Откакто българската дипломация съществува, тя е съумяла да хвърли мостове освен в Западните Балкани, само че и измежду другите страни като Турция да вземем за пример. Затова сме удовлетворени от наличието си тук. Исках да привлека вашето вниманието към тази група, която ние създадохме и която ще би трябвало в детайли да се занимава с правилото на пропорционалността. Вашият парламент е един от трите национални парламенти, които ще подкрепят Комисията в това начинание, акцентира Юнкер.  Снимка
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР