Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря в Брюксел с

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря в Брюксел с
Коментари Харесай

Таяни отново подкрепи България за Шенген

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беседва в Брюксел с ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни. Цвета Караянчева означи на срещата, че европейската вероятност пред Западните Балкани е главният приоритет на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, оповестяват от пресслужбата на Народното събрание. Тя благодари на Антонио Таяни за поддръжката на Европейския парламент за обезпечаването на вероятности пред страните от района.

Цвета Караянчева предложения ръководителя на Екологичен потенциал да посети Интерпарламентарния конгрес, отдаден на Западните Балкани, който ще се организира в България през есента.

„ Основната цел на този конгрес ще бъде да заключи всичко, направено по време на Българското председателство, и да съобщи щафетата на идващите ротационни ръководители на Съвета на Европейски Съюз ", акцентира на срещата ръководителят на Народното събрание.

Цвета Караянчева съобщи пред Антонио Таяни, че за България е значимо всяка страна, която желае да се причисли към Европейски Съюз, да реализира нужните промени и напредъкът ѝ да бъде оценен самостоятелно, а не на пакетен принцип.

Друга тематика на диалога беше приемането на България в Шенген.

„ Очакваме поддръжка за приемането на България в Шенген, тъй като от дълго време сме изпълнили всички критерии за участие и сме потвърдили, че пазим европейските граници по всички шенгенски стандарти ", съобщи още Цвета Караянчева.

От своя страна Антонио Таяни уточни, че поддържа изрично участието на България в Шенген. Председателят на Европейския парламент означи, че той персонално работи прелестно с представителите на българския парламент и поддържа целите на председателството ни.

„ Доволен съм от решението на страната Ви да сложи Западните Балкани като приоритет на своето председателство ", добави той.

За мен ще бъде чест да вземам участие в Интерпарламентарния конгрес в София през есента, съобщи ръководителят на Европейския парламент.

Антонио Таяни оцени високо решението на българския парламент за организирането на срещи, отдадени на парламентарния надзор върху работата на Европол през месец март, както и за полемиката на Комисията за промишленост и научни проучвания.

Двамата се сплотиха към извода, че политиците от всички национални парламенти би трябвало да поставят непрекъснати старания за повишението на доверието на жителите и на изборната интензивност на изборите през 2019 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР