Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева призова депутатите да си

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева призова депутатите да си
Коментари Харесай

Депутатитe масово си мерят кръвната захар

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева прикани депутатите да си изследват кръвната захар и изрази вяра всички да са здрави, тъй като им следва значима работа в идващите седмици. Това стана при акция в законодателния орган, по време на която депутатите си изследваха кръвната захар и гликирания хемоглобин.
Профилактиката е нещо доста значимо, тъй като то предотвратява всички проблеми на здравето, посочи тя. Призовавам всички сътрудници да създадат скрининга, ще има задоволително благоприятни условия и да се надяваме, че всички сме в положително здраве, тъй като това, което ни следва в идващите седмици е доста значимо за страната, уточни Караянчева.
Изследвайте се, в случай че има някой някакви проблеми, ще бъде ориентиран за преодоляването им, прикани парламентарният началник. Смисълът на Световния ден за битка с диабета е да бъдем деликатни със здравето си, както и да се преглеждаме регулярно, да живеем здравословно и да се движим повече, съобщи и шефката на здравната комисия Даниела Дариткова.
Диабетът е тиха пандемия, която визира доста души, предизвести тя. Увеличава се честотата на диабет и по тази причина хората би трябвало да се изследват профилактично. В България има към 500 хиляди диагностицирани пациенти с диабет, посочи Дариткова. Предполага се, че към 150 хиляди души не знаят, че имат такова заболяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР