Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева призова да вярваме, че

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева призова да вярваме, че
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Нека вярваме, че Европа ще излезе от днешната криза по-силна

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева прикани да имаме вяра, че Европа ще излезе от днешната рецесия по-силна, по-мъдра и по-солидарна.

„ Денят на Европа. Такъв, какъвто не сме го виждали никога… През последните седмици, до момента в който следяхме ужасяващите вести от Италия, Испания, Франция, до момента в който гледахме призрачните фрагменти от празните европейски улици и площади, постоянно чувахме едно резюме: „ в никакъв случай от времето на Втората международна война “, или „ за първи път от Втората международна война насам “. Днес, в Деня на Европа, е толкоз по-важно от нормално да си напомним, че Европейският съюз породи точно, с цел да не се връщаме в никакъв случай повече към тези страшни времена “, написа във Facebook Караянчева във връзка 9 май.

„ В книгата си „ Революция “ президентът Макрон по едно и също време се изясни в обич на Обединена Европа и насочи остри рецензии към положението на съюза. Европейски Съюз, напомни той, се основаваше на тройно заричане – за мир, разцвет и независимост. И акцентира, че нито едно от трите обещания не е обезпечено. Това беше преди три години. Какво да кажем през днешния ден, когато сме на прага на криза, безработица, когато обикновени свободи като правото на свободно напредване са суспендирани в опита да се опази човешкият живот “, написа още тя.

Председателят на Народното събрание показва и че през днешния ден се нуждаем повече от всеки път от европейска взаимност:

„ Ако последните стотина години са ни научили на нещо, то е че смутните времена са идеална почва за избуяването на шовинизъм, популизъм, реваншизъм. И през днешния ден виждаме по какъв начин тези грозни вируси пробват да надигат глава, по какъв начин пълзят тайните теории в опити да се настройват европейски народи една против друга.

И в случай че позволим националният нарцисизъм да засенчи европейската взаимност, в случай че позволим самозатварянето да се трансформира в норма отсега нататък, тези вируси ще се трансфорат в още по-страшна опасност от световната пандемия и още по-често ще чуваме думите „ за първи път от 75 години насам “.

Караянчева приканва да си помислим „ за десетките хиляди наши европейски съграждани, които епидемията без време отнесе, и да отправим молитва за фамилиите им и за всички, които скърбят за тях “.

„ Нека имаме вяра, че Европа ще излезе от днешната рецесия по-силна, по-мъдра и по-солидарна. Искам да имам вяра, че Европейска България ще излезе от рецесията по-силна, по-мъдра и по-солидарна. Не може да има по-ясна цел от тази “, обръща се още тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР