Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на националното военноморско

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на националното военноморско
Коментари Харесай

Цвета Караянчева прие строя на „Бриз 2019“ СНИМКИ

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва на националното военноморско обучение с интернационално присъединяване „ Бриз 2019 “. Тя беше посрещната с боен обред на Морската гара във Варна и одобри строя на почетния часовой.

След церемонията ръководителят на Народното събрание следи разнообразни епизоди от военноморското обучение от борда на фрегатата " Верни ". Сред тях са очистване на пожар на транспортен съд в пристанище " Варна " и евакуация на потърпевши, избавяне на бедстващи хора на море и битка с нефтен разлив, отразяване на асиметрични офанзиви от дребна бързоходна лодка, артилерийска пукотевица по въздушна цел, пукотевица с портативен зенитно-ракетен комплекс от два бойни поста по една въздушна цел и други.

В 23-то обучение " Бриз 2019 ", което продължава до 21 юли, вземат участие общо 2018 военнослужещи от 11 страни. В учението ще се включат общо 26 бойни и спомагателни кораби и катери, 5 самолета и 5 вертолета. Българските военноморски сили са показани с 18 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 вертолета и 900 военнослужещи. Освен това от българска страна в учението ще се включат два самолета от Военновъздушните сили.

В следващото издание на " Бриз 2019 " вземат участие и 132 души от 21 държавни организации, институции и ведомства към 4 министерства, локални органи на ръководството, неправителствени организации и други.

Основната концепция на учението е да се увеличи оперативната съгласуемост и взаимоотношение сред Военноморските сили на участващите страни посредством отработване на разнообразни епизоди.







Източник: пик.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР