Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева предложи парламентът да спре

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева предложи парламентът да спре ...

Караянчева: С работата на парламента можем да наваксаме и по време на ваканциите.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева предложи парламентът да спре своята работа и да се събира само за да гласува актове, свързани с извънредното положение. Караянчева се мотивира с препоръките на Националния кризисен щаб за борба с коронавируса, които ясно оказват как гражданите трябва да спазват необходимата социална изолация.
С работата на парламента можем да наваксаме и по време на ваканциите, но човешкият живот няма как да го наваксаме, поясни още Цвета Караянчева в становище на вносител на предложението за работата на парламента по време на извънредното положение.
"В момента нацията ни показва изключителна дисциплина, хайде и ние да не вървим в обратната посока. "Призовавам ви да сме на висотата на останалите граждани. Демокрацията можем да я опазим и като сме в карантина, като си помагаме едни на други, защото виждаме как цялото общество се мобилизира. Как хората си помагат. Колко много доброволци имаме. Когато сме единни в бедата, ние можем да победим. Благодарим искрено на всички, които работят на първа линия. Аз само ще кажа: нека Бог да им помага и да ги пази", коментира още Цвета Караянчева.
Заместник-председателят на Народното събрание Кристиян Вигенин заяви от своя страна, че след това предложение парламентът трябва да се свика още веднъж, за да гласува оставката на правителството и за да се свикат нови избори.
Валери Жаблянов от БСП коментира и че разпускането на парламента е диктатура.

Източник: actualno.com