Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри17-ото издание на Международния

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри17-ото издание на Международния
Коментари Харесай

Цвета Караянчева откри панаира на занаятите в Етъра

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри 17-ото издание на Международния панаир на обичайните занаяти в Етнографския музей навън „ Етър " – Габрово. Форумът е проведен от Министерството на културата, Община Габрово и Архитектурно-етнографски комплекс „ Етър ". Събитието се организира под почетния патронаж на ръководителя на Народното събрание.


В този музей навън се връщаме във времето на Възраждането, означи на откриването ръководителят на Народното събрание. Тук ще забележим остарялата българска каменна къща, калдъръмената уличка, ще чуем песента на воденичното колело и шарката на българския килим, тук ще зашуми чаршията, уточни Цвета Караянчева. Тя добави, че към този момент 55 години този музей навън продължава да се развива и да пази в себе си българския дух.

По думите й огромни и дребни идват да вземат участие и да съпреживеят дружно историята от предишното – тук, където историята се трансформира в премеждие. Под сръчните ръце на майсторите виждаме занаяти, и традиции, по тази причина и всяка година идват от ден на ден и повече посетители, акцентира още ръководителят на Народното събрание.

Цвета Караянчева благодари на Министерството на културата, на Община Габрово, на Архитектурно-етнографския музей " Етър ". Благодаря и на всички участници, които вършат по този начин, че това прелестно кътче от България да е живо, да го има и да продължава да държи в себе си българщината и българския дух , уточни още ръководителят на Народното събрание.

В тазгодишното издание вземат участие повече от 60 майстори от Унгария, Естония, Косово, Индия, Литва, Сърбия, Алжир, Русия, Иран, Румъния, Украйна, Република Южна Африка и България. За първи път в историята на Панаира своя продукция показват винарски мазета и производители на разнообразни деликатеси.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР