Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обсъди с Андрей Климов

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обсъди с Андрей Климов
Коментари Харесай

България и Русия ще задълбочат парламентарното сътрудничество

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разиска с Андрей Климов – член на Съвета на Федерацията на Федералното заседание на Руската федерация, опциите за задълбочаване на парламентарното съдействие сред България и Русия. Съпредседателят на Групата за другарство България – Русия Красимир Велчев също взе участие в диалога.

Караянчева означи, че връзките сред България и Русия се основават на дългогодишни исторически обичаи, културна непосредственост и другарски връзки сред двата народа. Българските народни представители отдават голямо значение на развиването на двустранния парламентарен разговор. Цвета Караянчева уточни, че навършването на 140 години от установяването на дипломатически връзки сред България и Русия е значимо събитие, което ще бъде маркирано дружно със 140 години от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция.

Председателят на българския парламент заявява, че Народното събрание е готово да продължи да работи за одобряване и разширение на парламентарното съдействие сред България и Русия. Цвета Караянчева акцентира, че благоприятни условия за задълбочаване на съдействието има в областите на стопанската система, образованието и културата. Важно е да поставим старания за развиване на връзките в областите на енергетиката и туризма, добави ръководителят на Народното събрание. Тя уточни, че българското Черноморие е мечтана дестинация от съветските туристи и че страната ни поставя старания да стане желано място за отмора през всички сезони на годината.

Андрей Климов означи обичайно положителните връзки сред България и Русия. Той изрази убеденост, че парламентаристите от двете страни могат да си сътрудничат в редица области от съвместен интерес и акцентира, че групите за другарство могат да играят огромна роля за активизиране на парламентарния разговор.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР