Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева награди отбора на Математическа

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева награди отбора на Математическа
Коментари Харесай

Караянчева отличи варненски ученици, спечелили конкурс на НАСА

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева награди тима на Математическа гимназия „ Д-р Петър Берон “ във Варна с плакет на Народното събрание, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Български възпитаници завоюваха първи места в най-престижния конкурс на НАСА и Националното галактическо общество на Съединени американски щати за планиране на галактически колонии. В интернационалния конкурс тази година участваха 2691 екипа и 12 899 възпитаници от над 30 страни.

Екип от 9 възпитаници от 11 клас на Математическата гимназия във Варна бяха класирани преди всичко с плана „ Градът на галактическия колайдер ” в категорията „ Голяма група ”.

За нас е значимо да има такива спечелили, да има младежи, които да откриват, да се съревновават и, несъмнено, да побеждават и да носят славата на България по целия свят, съобщи ръководителят на Народното събрание. Цвета Караянчева изрази вяра те да се осъществят в България и им пожела да се учат, да търсят новото, забавното, само че да се връщат.

Образованието е най-важният дирек за една страна, по тази причина то е изведено като приоритет, акцентира ръководителят на Народното събрание. Цвета Караянчева означи, че с отношението си към образованието държавното управление демонстрира, че образованието на младите е вярна стъпка и основен миг, тъй като единствено със знаещи, можещи, образовани и амбициозни младежи може да се осъществя сериозен стопански растеж. Правят се стъпки за възстановяване на отношението към преподавателите и гарантирането на почтено възнаграждение за техния скъп принос към бъдещето България, добави ръководителят на Народното събрание.

Председателят на Народното събрание благодари на преподавателите за тяхната безрезервност и за това, че са създали всичко допустимо, с цел да реализиран тези резултати.

Кметът на града Иван Портних означи, че това е следващото отличие от състезанието на този екип, което е мотив за заслужена горделивост. Той подари на учениците по един образец от книгата „ Голямата борба за Космоса “ и им пожела да бъдат дръзки, смели и да не престават да радват всички със своите триумфи.

Катерина Саматовна от 11 клас на Математическата гимназия във Варна бе класирана преди всичко с плана „ GENESIS-369 ” в категория „ Индивидуален участник “, възрастова група 11 клас.

Капитан на екипа на Математическата гимназия във Варна е Кристиян Горанов, а членове са Стефан Ангелов, Мартин Тодоров, Калина Георгиева, Ирина Антонова, Стефан Дачев, Тодор Славов, Драгомир Николов и Константин Попов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР