Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е на официално

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е на официално
Коментари Харесай

Цвета Караянчева към българите в Москва: Има място за вас в България


Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е на публично посещаване в Руската федерация, беседва с българската общественост в Москва, оповестява пресцентърът на Народното събрание. В срещатата участваха български студенти в Москва, българи, работещи в огромни мултинационални компании и водещи интернационалните банки.

Пред присъстващите ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева означи, че е щастлива да бъде измежду нашите сънародници в съветската столица, защото от девет години ръководител на българския парламент не е бил в Москва. След дни ще отбележим 140 години от установяването на дипломатически връзки сред България и Русия, а преди няколко месеца в България тържествено беше празнувана 140-ата годишнина от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция, което е показателно за дълбоките и обичайно положителни връзки сред България и Русия, уточни тя.

Цвета Караянчева акцентира, че когато става дума за националните ползи, българският парламент се стреми да заема национално виновни позиции в полза на страната и нейните жители. Вие сте нашите посланици в Москва и в Русия, благодарим ви, че ни представяте почтено както в университетите тук, по този начин и в интернационалните компании, организации и банки, в които работите, обърна се към българите в Москва ръководителят на Народното събрание.

В България не доближава квалифицирана работна ръка, по тази причина държавното управление сложи образованието като водещ държавен приоритет, акцентира на срещата Цвета Караянчева. Залагаме на дуалното обучение, тъй като са ни нужни хора, които от образователните и университетските скамейки да се включат в производството и бизнеса, добави тя и прикани младежите да учат, да натрупат опит и умения и да се върнат в България, където има потребност от тях и техните познания. Има място за вас в България, благи деца, обърна се ръководителят на Народното събрание към младите българи в Москва.

В страната ни към този момент съществуват доста благоприятни условия за вложения, работи се по автомагистралите „ Струма " и „ Хемус ", по тунела под Шипка, с цел да може вложителите да стигнат до всички райони на България, означи Цвета Караянчева. Тя акцентира, че е значимо да се развива инфраструкторно Северна България, което ще разреши и там да бъдат привлечени вложения и да се форсира икономическият напредък както на района, по този начин на страната ни. България се развива решително напред и софтуерно, и индустриално, уточни ръководителят на Народното събрание.

Сред въпросите, които представителите на българската общественост насочиха към ръководителя на Народното събрание, бяха такива, свързани с българските национални ползи, развиването на дигитализацията, на строителния бранш, на инфраструктурата и на градската среда.

Българска парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, е на публично посещаване в Русия. В състава на делегацията са съпредседателите на Групата за другарство България - Русия Красимир Велчев и Антон Кутев, заместник-председателят на групата Волен Сидеров и народните представители Диана Саватева, Боряна Георгиева и Ахмед Ахмедов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР