Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и водачът на депутатите

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и водачът на депутатите
Коментари Харесай

ГЕРБ: Президентът не понася правителството, търси конфронтация

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и лидерът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов разкритикуваха обръщението на президента Румен Радев във връзка началото на новия политически сезон.

Парламентарната шефка означи, че Радев явно има нетърпимост към държавното управление и ръководещото болшинство.

В своето слово президентът на собствен ред се изрече много сериозно във връзка с властта, като уточни, че страната се нуждае от хрумвания, а се дави в кавги – оставките към този момент не са решение, а бягство от действителна отговорност.

Караянчева уточни, че очевидно президентът готви собствен политически план, защото е отправил упреци и към партията, която го е издигнала - Българска социалистическа партия. "Всъщност той към този момент се нарежда като главен политически индивид и той става опция. Но не би трябвало да заплашва администрацията, тъй като в едно друго изявление беше споделил, че ще махне всички ", добави председателката на Народното събрание.

В настрана телевизионно присъединяване Цветан Цветанов съобщи, че с всяка своя обществена изява президентът Радев търсел борба. "Той няма потребен ход, защото изпадна във външна изолираност. Дискредитира се с това, че говореше за отпадане на глобите против Русия и отпадане на СЕТА (търговското съглашение сред Европейски Съюз и Канада - бел. ред). Когато представляваше страната ни обаче той гласоподава и за продължение на глобите и за СЕТА ", изясни Цветанов.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ се спря и на пътния случай с бащата на президента. "Как мислите, че президентът приказва за правда и правдивост, откакто един почтен човек, един неработоспособен, е изкаран отговорен за пътен случай, при който му е отнето преимущество от бащата на президента ", разяснява Цветанов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР