Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и вицепремиерът Валери Симеонов

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и вицепремиерът Валери Симеонов
Коментари Харесай

Караянчева и Валери Симеонов откриха учебната година в Техническия университет, напомниха на студентите, че изборът им да учат там е правилен

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и вицепремиерът Валери Симеонов откриха академичната година в Техническия университет в София. Двамата ученици на висшето учебно заведение поздравиха студентите и преподавателите с началото на образователната година и подчертаха, че страната има потребност от инженери.

Техническият университет е територията на младостта, знанието и желанието за разцвет, означи Караянчева. По думите й университетът непрекъснато усъвършенства материалната база. Тук вашите преподаватели дават всичко от себе си, с цел да може вие след време с горделивост да излезете от тук и да помогнете на стопанската система на България, обърна се тя към студентите. Караянчева благодари за напъните и професионализма на преподавателите и съобщи, че без тях българската просвета няма късмет да съществува. "Като представител на законодателната власт за мен е ясно, че в случай че не вървим дружно - обучение, законодателна и изпълнителна власт, няма по какъв начин да реализираме триумфът, който е нужен за нашата страна. Моите сътрудници, народни представители, осъзнават тази отговорност и са постоянно подготвени да работим дружно, с цел да можем да издигнем на ново равнище българското обучение и просвета ", сподели Караянчева.

"Скъпи студенти, вие сте най-големият капитал на България, нашият капитал ", акцентира Караянчева и добави, че изборът им да учат в Техническия университет е верен. "Дерзайте, учете, събирайте с цялостни шепи опита, който ви дават вашите преподаватели и се реализирайте в родината си ", пожела им тя. "За мен е изключително вълнуващо да бъда през днешния ден измежду вас, тъй като това е моят университет, който съм приключила преди повече от 20 години. Носталгията, която имам е неописуема ", означи Караянчева.

"България има изострен дефицит на висши механически фрагменти ", акцентира в словото си Валери Симеонов. Това е мястото, не сте сбъркали, обърна се и той към студентите. "На фона на общото мрънкане, недоволство, недоволстване от нашите сънародници, България за предходната година има над 30 % експорт на високо софтуерни артикули ", съобщи вицепремиерът и добави, че това значи, че страната освен е била, само че и в този момент е техническа страна. "И в този момент българската стопанска система работи и създава. Има потребност от вас ", сподели още той.

"За да ускорим растежа, българската промишленост има потребност от вас ", означи и ръководителят на Управителния съвет на АИКБ Васил Велев. Той уточни, че българската промишленост се развива сполучливо - по дял на промишлеността в брутната добавена стойност страната изпреварва с една четвърт приблизително европейското ниво.

В края на церемонията Цвета Караянчева се хвана на хорото дружно със студенти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР