Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители участваха

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители участваха
Коментари Харесай

Цвета Караянчева участва в тържественото отбелязване на 106-ата годишнина от Освобождението на Родопите

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители участваха в тържественото отбелязване на 106-ата годишнина от Освобождението на Родопите и празника на град Смолян. Цвета Караянчева одобри рапорта на командващия зарята и произнесе слово във връзка годишнината.

Всяка година, тук, в сърцето на Родопите, ние тържествено и уместно означаваме освобождението, възкресението и възвръщането им в лоното на Майка България, означи в приветствието си ръководителят на Народното събрание.

Днес отдаваме дължимото на тези, които с делата си сътвориха модерна България, прекланяме се пред паметта на героите, съобщи Цвета Караянчева. Тя акцентира, че днешният празник има душа и ни дава памет, че ни събира, заличава разликите, дава ни обединяването, от което по този начин мощно се нуждаем в мигове на тествания, и ни прави признателни българи.

Днес ние сме длъжни повече от всеки път да не забравяме, че свободата на Смолян и на Българските Родопи се роди на щиковете на родната армия, че тази независимост беше донесена от братя на братя и по тази причина би трябвало да се поклоним пред бойните флагове и пред строя на Българската войска, добави ръководителят на Народното събрание. Длъжни сме да помним, тъй като сме българи, прикани още Цвета Караянчева.

По-рано тя взе участие в тържествения обред по поднасяне на венци и цветя пред паметника на полковник Владимир Серафимов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР