Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители ще

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители ще
Коментари Харесай

Цвета Караянчева ще се включи в тържественото честване на 110-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България във Велико Търново

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители ще вземат участие в тържественото честване на 110-ата годишнина от оповестяването на Независимостта на България във Велико Търново. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

В 19.30 часа Цвета Караянчева ще участва на тържествената заря-проверка на площад „ Цар Асен І”. Председателят на Народното събрание ще произнесе слово във връзка годишнината от оповестяването на Независимостта. Присъстващите ще следят и аудио-визуалния театър „ Царевград Търнов – тон и светлина”.

Сутринта в 7.30 часа заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов и народни представители ще участват на празничната света литургия и водосвет в църквата „ Свети Четиридесет мъченици”. Литургията ще бъде отслужена от Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий.

В 10.30 часа заместник-председателят на Народното събрание ще бъде на военния обред за издигане на националното знаме на Република България и ще приветства жителите и гостите на града. Той ще сервира цветя на Пирамидата на Независимостта в крепостта „ Царевец”. Заместник-председателят на Народното събрание ще се включи в празничното ществие до паметника на „ Майка България”, където ще бъдат поднесени венци и цветя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР