Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е на официално посещение

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е на официално посещение
Коментари Харесай

Цвета Караянчева се срещна с представители на българската общност в Грузия

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е на публично посещаване в Грузия, дружно с българска парламентарна делегация. Тази вечер тя се срещна с представители на българската общественост в страната. Утре предстоят срещи с президента и ръководителя на Народното събрание на Грузия. В същото време в Тбилиси се организира митинг против кабинета в страната, оповестява Българска национална телевизия.

Тбилиси. Древен град, ситуиран на значим кръстопът - сред Европа и Азия. Икономически най-развитият в Грузия. Той обезпечава половината Брутен вътрешен артикул на страната.

Българската делегация дойде в Тбилиси в миг, в който пред постройката на Народното събрание се организираше следващият антиправителствен митинг. А един от главните булеварди в града в непосредствена непосредственост до хотела на депутатите остана блокиран. Протестът обърка трафика в града, само че не попречи на напредването на делегацията за срещата с българската общественост.

Грузинци играха през днешния ден български национални танци. От предходната година към посолството работи българско учебно заведение. Наричат го по-скоро читалище, в което децата с български корени учат езика, традициите и културата на страната ни. Дипломатическите връзки сред България и Грузия са открити преди 26 години, само че имат дълга предистория. Част от нея е основаването на Бачковския манастир през 1083 година от грузинските братя Бакуриани, както и присъединяване на грузински военни в Руско-турската война.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР