Председателят на Народното събрание Росен Желязков пристигна на официално посещение

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков пристигна на официално посещение
Коментари Харесай

Председателят на НС Росен Желязков от Киев: Подкрепата за Украйна ще продължи

Председателят на Народното събрание Росен Желязков дойде на публично посещаване в Украйна. В парламентарната делегация вземат участие още депутатите от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, Ивайло Мирчев от ПП-ДБ и Станислав Анастасов от Движение за права и свободи.

Желязков посети първо Върховната Рада, където се срещна със своя сътрудник Руслан Стефанчук.

„ В навечерието на втората година от съветската експанзия против Украйна, през днешния ден аз съм тук, с цел да изразя удивление от безпримерния подвиг на украинците. И да заявя безусловната поддръжка и съпричастност на моята страна към идеята на Украйна ”, сподели Желязков в своята тирада пред Върховната рада.

Той означи, че преди дни водачите на 27-те страни членки на Европейски Съюз единомислещо утвърдиха даването на спомагателни 50 милиарда евро помощ за Украйна от европейския бюджет. По думите му това е израз на солидарността и поддръжката на европейските страни, на техния ангажимент в процеса на възобновяване на Украйна.

" Ще продължим да поддържаме Украйна, не би трябвало да позволим на режима на Путин да откъсва даже малко парче земя от страната ви ", съобщи депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.

Подобно обръщение насочи и Ивайло Мирчев, който акцентира, че " прозападното болшинство в българския парламент ще продължи да поддържа Украйна с всички благоприятни условия, с които разполагаме ".

" При визитата си в Одеса в първите дни след старта на съветската експанзия видях решителността и волята на момчетата по барикадите. Тези лица споделяха: „ Ние няма да се предадем! “, добави още той.

Станислав Анастасов изрази признателност за съдействието в региона на енергетиката и дезинформацията.

" Използвам опцията още един път да изразя своята убеденост, че евроатлантическото болшинство в българския парламент ще продължи да подкрепя Украйна и да спомага за нейното следвоенно възобновяване ", сподели той.

В отговор ръководителят на украинския парламент Руслан Стефанчук благодари на българския парламент и на българския народ за голямата поддръжка, която оказват на Украйна.

“Решенията за даване на военна и филантропична помощ са от голямо значение за нас и в никакъв случай няма да бъдат забравени ”, акцентира Стефанчук.

В началото на януари украинският президент Володимир Зеленски изрази своята признателност към водачите на ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи - Бойко Борисов, Кирил Петков и Делян Пеевски във видеоконферентен диалог.

„ Решенията, които вашите три партии взеха в българския парламент, бяха от изключителна помощ за Украйна. Уверен съм, че във Ваше лице имаме същински огромни другари и Ви благодаря за напъните, които полагате, макар някои компликации в страната ви “, акцентира тогава Зеленски.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР