Председателят на Народното събрание Росен Желязков и народни представители се

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков и народни представители се
Коментари Харесай

Желязков пред Зеленски: Решение на парламента е красноречив израз на солидарност с Украйна

Председателят на Народното събрание Росен Желязков и народни представители се срещнаха с президента на Украйна Володимир Зеленски.

Той удостовери позицията на България, която беше измежду първите страни осъдили остро съветската експанзия в Украйна. Ще продължим да настояваме за реализиране на обективен и дълготраен мир по метод, който ще резервира суверенитета и териториалната целокупност на страната Ви, акцентира Росен Желязков.

България поддържа европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна, уточни Росен Желязков. Той осведоми президента на Украйна Володимир Зеленски за признатата през днешния ден от Народното събрание декларация в поддръжка участието на Украйна в НАТО след възобновяване на мира на нейна територия. Днешното решение на Народното събрание е сладкодумен израз на откровената другарска взаимност с Украйна и нейния народ, акцентира ръководителят на Народното събрание.

Народните представители разпоредиха на министъра на енергетиката да организира договаряния с министъра на енергетиката на Украйна или негов представител за продажба на оборудването, предопределено за плана АЕЦ „ Белене “, означи ръководителят на Народното събрание. Той посочи, че се планува министърът на енергетиката да осведоми Народното събрание за подхванатите дейности и съответните резултати от извършените договаряния.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е на еднодневно посещаване в София. В София той беседва с премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриела, както и с президента Румен Радев.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР