Председателят на Народното събрание Росен Желязков и българската делегация, която

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков и българската делегация, която
Коментари Харесай

Росен Желязков е в бомбоубежище в Киев

Председателят на Народното събрание Росен Желязков и българската делегация, която оглавява на посещаване в Украйна, се намират в бомбоубежище в Киев.


Евакуацията към предпазеното оборудване е наложена поради паника за въздушно нахлуване към 6 часа сутринта, локално време.

Тревогата е задействана с изключение на в Киев и във всички украински области. Военновъздушните сили са предизвестили за идни съветски удари с крилати ракети.

" Няколко стратегически бомбардировача Ту-95 са изхвърчали от летище „ Оленя “ в Мурманска област, Русия. Военновъздушната база " Оленя " в Русия е едно от главните летища, от които изхвърчат изтребители с ракети, с цел да бомбардират Украйна ", посочи „ Индипендънт “.

Няколко детонации бяха чути в Харков, Киев и Черкаси. Губернаторът на Харковска област Олег Сунихубов заяви, че съветските сили са нанесли минимум четири удара по Харков към 6 ч. локално време. По думите на Суниехубов е бил нападнат инфраструктурен обект в квартал Слобидски в града.

Не се оповестява за жертви след нападението, все пак губернаторът прикани жителите да останат в укрития.

БГНЕС напомня, че българска делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, е на посещаване в Украйна по покана на ръководителя на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук. В състава й са ръководителят на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО Даниел Митов, ръководителят на българската делегация в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и съдействие в Европа Станислав Анастасов и ръководителят на Групата за другарство с Украйна Ивайло Мирчев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР