Председателят на Народното събрание прекъсна временно днешното заседание, след скандал

...
Председателят на Народното събрание прекъсна временно днешното заседание, след скандал
Коментари Харесай

Скандал между БСП и Възраждане прекрати заседанието на парламента

Председателят на Народното събрание прекъсна краткотрайно днешното съвещание, след скандал и скупчване на депутати на Българска социалистическа партия и " Възраждане " пред трибуната.

До напрежението се стигна след декларация на " Възраждане " за ориста на въглищните централи стана причина за замяна на реплики сред представители на двете групи. 

Декларацията от трибуната показа Искра Михайлова. В нея се упорства за опазване на централите в Маришкия басейн и гарантиране работните места на хората. Декларацията стана причина за отговор от страна от левицата още веднъж с декларация.

За да отговори на трубуната излезе Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия.

" Новоизлюпените партии, които считат, че могат да подложат на риск българската енергийна система, просто манипулират хората ", сподели социалистът, обръщайки се към " Възраждане ". 

За да поддържа думите си, той сподели решение за избавяне на ТЕЦ-овете е взето по предложение на Българска социалистическа партия и с поддръжката на ГЕРБ още в 44-ото Народно заседание. 

Цончо Ганев от " Възраждане " изиска да се изкаже с процедура " по метода на водене ", само че към него се спуснаха народни представители от ляво и му попречиха. В отбрана на Ганев дотичаха депутати от " Възраждане ". 

Председателят Вежду Рашидов постави завършек на безредието, като разгласи 15 минути отмора.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР