Председателят на Народното събрание Никола Минчев свиква извънредно заседание на

...
Председателят на Народното събрание Никола Минчев свиква извънредно заседание на
Коментари Харесай

Извънредното заседание на Народното събрание в понеделник е насрочено официално

Председателят на Народното събрание Никола Минчев привиква изключително съвещание на Народното събрание на 13 декември 2021 година от 13.00 часа, заяви пресцентърът на институцията.

То е по искане на народни представители. Утвърденият дневен ред е от три точки:

Депутати от най-голямата политическа мощ " Продължавахме смяната " започнаха събирането на подписи за привикване на изключително съвещание още в петък откакто беше подписано съдружното съглашение сред четирите партии, които възнамеряват да ръководят дружно - " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България ".

За да бъде утвърден бъдещия кабинет, за него ще би трябвало да са дали своят вот 50% + 1 от присъстващите в залата народни представители. Новосъздадената коалиция разполага със 134 депутати.

Вчера излъченият за предстоящ министър председател водач на " Продължаваме промяната " Кирил Петков получи от президента Румен Радев изследователски мандат за сформиране на държавно управление и незабавно го върна изпълнен. В проектокабинета ще има петима вицепремиери и 19 министерства. Първите цели са преодоляване на растежа на цените на тока и коронакризата, а главните цели битка с корупцията и промяна на правораздаването.

Какъв е съставът на проектоправителството вижте
Какво написа в съдружното съглашение четете


Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР