Председателят на Народното събрание Никола Минчев от Продължаваме промяната заяви,

...
Председателят на Народното събрание Никола Минчев от Продължаваме промяната заяви,
Коментари Харесай

Продължаваме промяната не се притеснява от евентуален вот на недоверие

Председателят на Народното събрание Никола Минчев от " Продължаваме промяната " съобщи, че няма терзания от възможен избор на съмнение против държавното управление.

" В последна сметка това е една естествена процедура от парламентарния живот ", сподели той във връзка опцията опозицията да внесе избор на съмнение.

През март от ГЕРБ оповестиха, че. В началото на април водачът на партията и някогашен министър председател оставката на кабинета, до момента в който той не се срине на 0% поддръжка.

Миналата седмица пък депутатът от Движение за права и свободи Станислав Анастасов уточни пред Българска национална телевизия, че вотът на съмнение е неправилен, когато има отсреща една група, която има болшинство.

И ГЕРБ, и Движение за права и свободи обаче обявиха, че се готвят за предварителни избори.

Във вторник Минчев сподели още, че няма терзание, че някоя от обединенията може да напусне ръководещата обединението.

По мотив провелия се в понеделник експертен съвет на ръководещите ръководителят на Народното събрание разяснява, че от " ИТН " са сложили въпроса за това, че тематиката за приемането еврото не е била разисквана на експертно равнище. Според него на този стадий не е належащо това да бъде обсъждано в Народното събрание.

След вчерашния експертен съвет се разбра, че понижаване на цените на горивата, като отстранен акциза на природния газ, употребен за моторно гориво. Предвижда се и намаление на Данък добавена стойност за доставки на синьо гориво от 20 на 9%.

Минчев сподели още, че признатият за 2022 година бюджет е бил " извънредно обществен ". За страдание по този начин се получи, че сега, в който го приехме, избухна и война на територията на континента, което сигурно се отрази отрицателно на всички, добави той.

Според ръководителя на Народното събрание войната и последвалата от нея възходяща инфлация са " смекчили " резултата от бюджета за хората.

По думите му са съответни ограниченията, които взима обединението за справяне с обедняването на хората и ще бъдат взети бързо нови законодателни ограничения, в случай че се постанова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР