Председателят на Народното събрание Никола Минчев говори за напрежението в

...
Председателят на Народното събрание Никола Минчев говори за напрежението в
Коментари Харесай

Никола Минчев: Коалицията е стабилна, ще управлява дълго

Председателят на Народното събрание Никола Минчев приказва за напрежението в Народното събрание на 1 юни сред Искрен Митев от Политическа партия и Костадин Костадинов от " Възраждане ", както и за неприличните жестове на депутата от Политическа партия Христо Петров - Ицо Хазарта ден по-късно.

" За страдание се случиха тези изрично редки епизоди в Народното събрание. Народният представител Искрен Митев направи едно изявление от трибуната, в което не загатна нито един депутат по име. Използва съветски типичен книжовен воин. Вече господин Костадин Костадинов се припозна в това изявление. Той тръгнал да пази своята чест, като явно търси някакво физическо прикосновение. Г-н Костадинов построява своя политически облик напълно върху провокацията, а в този случай се оказва, че една дребна провокация без име го вади от равновесие. Неприятно е, че това се случва в пленарната зала, още по-неприятното е, че се случва пред деца. И двамата народни представители понесоха своето наказване ", изясни Минчев в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия.

" Христо Петров сподели своето отношение към действието, което сътрудниците от ГЕРБ-СДС направиха, а точно да вдигнат авансово готови листове, на които написа " Оставка ". Това прочее е политически орган, в който опозицията има и трибуната и може да изиска и оттова оставката. Да се подвигат транспаранти в Народното събрание не е най-подходящият метод да искаш оставката. Не е най-подходящият метод и да отговориш по този метод, несъмнено. Ицо Хазарта също понесе наказване за това. Обсъдихме този проблем и тематиката е затворена ", безапелационен е ръководителят на Народното събрание.

" Не се пробвам да извинявам нито един обособен проблем без значение от коя парламентарна група идва. Но изрично " Продължаваме промяната " не ме слага в неловко състояние, в противен случай. В огромната си част това е парламентарна група, която носи нов метод на правене на политика и той е това, което българският народ желае. Убеждаваме своите политически съперници за какво не са прави и за какво не сме съгласни с причини и без обиди ", сподели още Минчев. Той е уверен, че ръководещата коалиция е постоянна.

" Самата коалиция, която формирахме още през декември, без подозрение е комплицирана. Тя е първата, която включва четири политически субекта, част от които с разнообразни идеологии. Никога не сме си правили илюзии, че това ще бъде лесна коалиция. И към сегашния миг това продължава да бъде единствената допустима коалиция в този парламент. Аз имам убеждението, че тя ще остане дълго да ръководи. Всеки съдружен сътрудник би трябвало да си дава ясна сметка за отговорността, която носи ", сподели Минчев.

По мотив изтеклата версия на БГ разновидността за закон " Магнитски ", Минчев изясни, че това е чернова и не заслужава да бъде коментирана. Той приказва и по наболялата тематика с преместването на украинските бежанци.

" В огромната картина на това, което направи българската страна по отношение на тези хора, които бягат от война, да, страната направи значително. Първоначалният проект за настаняването по хотели беше един доста добър метод да бъдат посрещнати тези хора. Появи се фактически компликация при приключването на тази фаза и прекосяването във втори етап. При подобен мащаб е неизбежно да се получат и някои усложнения в процеса. Това, което получиха украинските бежанци, с помощта на страната и доброволците, е на положително равнище. "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР