Председателят на Народното събрание Ива Митева предложи да включат гласуването

...
Председателят на Народното събрание Ива Митева предложи да включат гласуването
Коментари Харесай

Ива Митева предложи да гласуват отново Закона за НСО

Председателят на Народното събрание Ива Митева предложи да включат гласуването на законопроектите за изменение и допълнение в Закона за Националната работа за защита в днешния дневен ред.

След като се срещнах със стенограмите, заключих, че при първото гласоподаване има нарушаване на правилника, гласувано е по-малко от 30 секунди. Констатирана е липса на кворум, съвещанието не е прекъснато, не е поискана инспекция на кворума. Според мен всички гласувания са оскъдни. Предлагам в днешния дневен ред да се включи като точка”, съобщи тя при започване на съвещанието на Народното събрание.

В четвъртък депутатите вкараха на първо четене закона за НСО, само че в последна сметка по този начин и не схванаха лишили ли са защитата на основния прокурор Иван Гешев, или не. Спорът се трансформира от спор по текстовете, които понижават броя на лицата с защита от НСО, в скандал за кворума. Така, поради процедурни хватки, не стана ясно какво е гласувано и какво - не, а развръзката беше оставена за през днешния ден.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР