Председателят на Народното събрание и председател на ПАЧИС Цвета Караянчева

...
Председателят на Народното събрание и председател на ПАЧИС Цвета Караянчева
Коментари Харесай

Караянчева ще открие 54-ата Генерална асамблея на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество

Председателят на Народното събрание и ръководител на ПАЧИС Цвета Караянчева ще открие 54-ата Генерална асамблея на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие (ПАЧИС). Форумът ще стартира на 20 ноември 2019 година в 10.00 часа в зала „ Роял “ на „ София Хотел Балкан “. Негов хазаин е Народното събрание. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Участниците в 54-ата Генерална асамблея на ПАЧИС ще бъдат поздравени от ръководителя на делегацията на Народното събрание в ПАЧИС Петър Кънев и от генералния секретар на ПАЧИС Асаф Хаджиев.

Изказвания ще създадат ръководителят на Комисията по външна политика на Народното събрание Джема Грозданова и ръководителят на Комисията по европейски въпроси и надзор на европейските фондове Драгомир Стойнев. На откриването са поканени представители на други парламентарни асамблеи, интернационалните организации и посланиците на държавите-членки на ПАЧИС.

В 10.40 часа е планувана обща фотография на делегатите на форума.

Цвета Караянчева ще открие Националната стратегия "Управленски умения " на Българското учебно заведение за политика

„ Европейските измерения на Черноморското икономическо съдействие – настоящо положение и вероятности на съдействието Европейски Съюз – ЧИС “ е главната тематика на Генералната асамблея в София. По нея се чака изявления да създадат ръководителите на делегациите на държавите-членки на ПАЧИС. Участниците ще дебатират и по тематиката „ Правни и политически аспекти на развиването на транспортните направления в района на ЧИС “.

Участниците във форума ще се срещнат с информация за активността на Организацията за Черноморско икономическо съдействие (ЧИС), на Черноморската банка за търговия и развиване, на Международния център за черноморски проучвания, на Съюза на сдруженията за пътен превоз на ЧИС и на Мрежата на черноморските университети. Предвидено е да бъдат определени заместник-председатели на ПАЧИС и да бъде призната рекомендация за “Сключване на преференциални търговски съглашения с оглед унищожаване на двойното данъчно облагане сред държавите-членки на ЧИС”.

През втория ден на форума участниците в 54-ата Генерална асамблея на ПАЧИС ще обсъдят рекомендация по отчет на тематика „ Безработица в държавите-членки на ЧИС. Ролята на страната за поощряване на разкриването на работни места “. Ще бъдат признати решения за пролетното съвещание на Генералната асамблея през 2020 година

Народното събрание на Република България е ръководител на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие от 1 юли до 31 декември 2019 година Цвета Караянчева публично пое председателството на организацията по време на 53-ата Генернална асамблея на ПАЧИС в Баку.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР