Председателят на Народното събрание Димитър Главчев се срещна с председателя

...
Председателят на Народното събрание Димитър Главчев се срещна с председателя
Коментари Харесай

Български депутати, водени от председателя на парламента, се срещнаха с колеги от Южна Корея

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев се срещна с ръководителя на Националното заседание на Република Корея Чунг Се-кюн. Българска парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев, е на публично посещаване в Република Корея по покана на ръководителя на Националното заседание на Република Корея Чунг Се-кюн.

За нас Република Корея е близка страна, предпочитан и перспективен сътрудник и другар, съобщи Димитър Главчев. България и Република Корея споделят общите фундаментални полезности на демокрацията, пазарната стопанска система и отбраната на правата на индивида, уточни той. Председателят на Народното събрание напомни, че през 2015 година във връзка отбелязването на 25-годишнината от установяването на дипломатически връзки е призната Съвместна декларация за всеобхватно и насочено към бъдещето партньорство.

Димитър Главчев съобщи, че би трябвало да продължим да развиваме деен политически разговор на най-високо равнище и означи значимата роля на контактите сред парламентите на двете страни на ниво ръководители, комисии и групи за другарство.

Горещо приветстваме навлизането на корейски вложения в България в областите на автомобилостроенето, електрониката, технологиите - браншове, в които Република Корея е международен водач, акцентира ръководителят на Народното събрание. Той изрази вяра визитата на парламентарната делегация да даде нов подтик на обичайно положителните връзки сред двете страни. Димитър Главчев прикани да се работи за повече директни и интензивни контакти сред хората, за осъществяване на задачите за вложения, стокообмен, туризъм.

Председателят на българския парламент изрази вяра да се разшири обменът в редица браншове на съдействие, изключително в региона на културата и образованието. Той означи, че двете страни имат доста положителни взаимоотношения в тези области и акцентира, че български език се учи в Университета по непознати езици „ Ханкук " в Сеул и това съгласно него е значим фактор за поощряване интереса към България в Република Корея. Димитър Главчев добави, че корейски език се учи в Центъра по източни езици и култури към СУ " Св. Климент Охридски " в специалността „ Кореистика " от 1995 година

Председателят на Националното заседание на Република Корея Чунг Се-кюн отблеяза, че има добра основа за съдействие в региона на защитата, осведомителните и научните технологии и би трябвало да задълбочим контактите в тези сфери. Благодарен съм, че българите обичат нашата просвета и се надявам бъдещите контакти да им оказват помощ да опознаят другите лица на нашата страна, акцентира той. България и Република Корея непрекъснато уголемяват своите връзки, уповавам се в бъдеще да засилим и директните връзки сред хората, уточни Чунг Се-кюн. Той добави, че нашите две страни са другарски и би трябвало да работим дружно в разнообразни сфери и открои туризма като област с огромен капацитет за развиване.

Нашата страна разчита на поддръжката на Корея за покана за участие на България в Организацията за икономическо съдействие и развиване, означи Димитър Главчев.

Българските народни представители разгледаха пленарната зала на Националното заседание. В състава на делегацията са ръководителят на Групата за другарство България - Република Корея Михаил Христов, заместник-председателят на групата Десислава Атанасова и членовете на групата Николай Александров, Джевдет Чакъров и Кръстина Таскова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР