Председателят на Народното събрание Димитър Главчев се срещна с Негово

...
Председателят на Народното събрание Димитър Главчев се срещна с Негово
Коментари Харесай

Главчев се срещна с патриарха

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев се срещна с Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Срещата беше по покана на митрополитите от Светия Синод на Българската православна черква.

В диалога участваха ръководителят на Комисията по вероизповеданията и правата на индивида Красимир Велчев и ръководителят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов.

Председателят на Народното събрание означи, че църквата през вековете постоянно е била нашето духовно очакване. Димитър Главчев добави, че положителните връзки и ползотворното взаимоотношение сред Светия Синод и законодателната институция от дълго време са традиция. Ние ще поставим всички старания нашето чудесно съдействие освен да продължи, само че и да се задълбочи, акцентира още ръководителят на Народното събрание.

По време диалога бе доказано, че е значимо и потребно Народното събрание и Българската православна черква да работят дружно за положителното и благоденствието на българския народ.

От страна на Светия Синод бяха сложени редица въпроси, за които да се търсят законодателни решения. Уточнено бе, че тяхното разискване ще продължи в отрасловите парламентарни комисии с присъединяване на представители на Синода.

Димитър Главчев подари на Негово Светейшество патриарх Неофит почетен плакет на Народното събрание с лика на първия български екзарх – Антим Първи, ръководител на Учредителното национално заседание.

Патриарх Неофит от своя страна подари на ръководителя на Народното събрание Летопис на Българската православна черква.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР