Председателят на Народно събрание Цвета Караянчева покани европейските институции да

...
Председателят на Народно събрание Цвета Караянчева покани европейските институции да
Коментари Харесай

Караянчева покани европейски наблюдатели на изборите в България |

Председателят на Народно заседание Цвета Караянчева предложения европейските институции да изпратят наблюдаващи, които да проследят всички стадии от протичането на парламентарните избори в България през 2021 година

Официалните писма с покана Караянчева е изпратила до ръководителите на Европейската комисия, на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, на Организацията за сигурност и съдействие в Европа, на Европейската комисия за народна власт посредством право и на Групата на страните, борещи се против корупцията – GRECO.

Решението си да изпрати поканите до европейските институции ръководителят на Народното събрание стимулира със " зачестилите спекулации по отношение на честността на изборния развой у нас. "

Според Цвета Караянчева " изпращането на наблюдателни задачи у нас би дало в допълнение успокоение и гаранции на българските жители за честността и признаването на изборните резултати. "

В претекстовете си Караянчева отбелязва още, че един неутрален европейски мониторинг на всички стадии от изборния развой би представлявал справедлива оценка на организацията, провеждането и отчитането на резултатите от вота.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР