Председателят на Народната партия Вук Йеремич твърди, че президентът на

...
Председателят на Народната партия Вук Йеремич твърди, че президентът на
Коментари Харесай

Вук Йеремич: Споразумението между Сърбия и Косово трябва да бъде обявено в началото на 2019 г.

Председателят на Народната партия Вук Йеремич твърди, че президентът на Сърбия Александър Вучич форсира договарянията за разграничение и съглашението сред него и косовския президент Хашим Тачи би трябвало да бъде оповестено през първите четири месеца на 2019 година, оповестява белградският вестник " Данас ".

" Разграничаването значи от другата страна на границата да останат 90 % от територията на самостоятелната област Косово и Метохия и още елементи от южна Сърбия, наричани от албанците Прешевска котловина ", сподели Йеремич пред Главния комитет на своята партия във връзка първата годишнина от основаването й.

Той твърди, че Косово ще стане пълновръстен член на Организация на обединените нации, каквато е през днешния ден Сърбия, и че в интернационалното право няма да има нито една спънка да се сплоти с Албания, предава Българска телеграфна агенция.

" Когато приказвам за велика Албания, не приказвам наизуст ", добави Йеремич, който приказва повече от час в белградския Сава център и бе приветстван от последователите си.

Йеремич сподели, че Сърбия може да бъде изправена пред нови териториални искания, в случай че през днешния ден се съгласи да " преначертае границите си ". Вучич осъзнава това, само че неговата визия за Сърбия е " Прокълнатия двор ", счита Йеремич /правейки алюзия с творбата на Иво Андрич - бел.ред./ Той сподели за Вучич, че е " скаран с морала и с разсъдъка ".

Йеремич прикани последователите си към единение и изрази убеденост, че партията му ще бъде идната политическа група, която ще ръководи Сърбия. " Идеята на Народната партия е за единение на опозицията ", сподели Йеремич имайки поради обединяването на опозицията в границите на Съюза за Сърбия.

Той направи оценката, че обстановката в Сърбия е все по-лоша и всяка година 70 000 трудоспособни жители напущат страната, тъй като са изгубили вяра. Членовете на Народната партия не са изгубили вяра, другояче не биха били в тази политическа организация, сподели в умозаключение Йеремич.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР