Председателят на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) Петер Маурер

...
Председателят на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) Петер Маурер
Коментари Харесай

Червеният кръст съобщи за 208 нападения срещу здравни работници, свързани с коронавируса

Председателят на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) Петер Маурер заяви, че от март е имало 208 свързани с Ковид-19 офанзиви над здравни служащи и обекти в 13 страни, съобщи Асошиейтед прес.

Маурер сподели, че здравните служащи са нападани и унизени, а здравни обекти са атакувани в миг, когато има най-голяма потребност от тях.

"Кризата на Ковид-19 бързо заплашва да се трансформира в рецесия на отбраната ", сподели той пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Кралицата на Испания остави короната и се включи в активността на Червения кръст

МКЧК е събрал данни от 13 страни, където работи, в Близкия изток, Азиатско-Тихоокеанския район, двете Америки и Африка. Маурер означи, че същинските цифри евентуално са по-високи.

Той уточни, че случаите варират от словесни закани до опожаряване на обекти, в които се счита, че са признати заболели от Ковид-19.

Маурер съобщи, че 23 % от случаите са физически набези, 20 % са дискриминационни офанзиви над здравни служащи, а останалите са тенденциозен отвод да се окаже подпомагане, както и словесни нападки и закани и несъобразяване със защитните ограничения на медицинските лица, добавя Българска телеграфна агенция.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР