Председателят на КЗП Димитър Маргаритов, вицепремиерът Корнелия Нинова и министърът

...
Председателят на КЗП Димитър Маргаритов, вицепремиерът Корнелия Нинова и министърът
Коментари Харесай

Нинова: Ще предложим на МС решение за обявяване на форсмажор, което ще облекчи фирмите и икономиката

Председателят на КЗП Димитър Маргаритов, вицепремиерът Корнелия Нинова и министърът на нововъведенията Даниел Лорер бяха на чуване в отрасловата комисия.

Министерството на стопанската система ще внесе в Министерски съвет предложение за оповестяване на форсмажор поради войната със задна дата 24 февруари, заяви Нинова. Това дава право на компаниите да отсрочват осъществяване на контракти, разплащания или доставки.

Целта е да се избави българската стопанска система. Предложението е след поредност от срещи с разнообразни сектори, които не могат да продължат да работят поради нарушени линии на доставки и фрапантен скок на цените в интернационален проект.

Актът е подготвен и е на координиране на междуведомствената комисия. Ще бъде импортиран в Министерски съвет последваща седмица.

В коридорите на Народното събрание Димитър Маргаритов сподели, че ще има наказания за спекулативно надутите цени и за магазини за нелоялни търговски практики за незадоволителни наличия от артикули в промоция. Призова хората да не се презапасяват, тъй като артикули има.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР