Председателят на КЗП Димитър Маргаритов коментира в сутрешния блок на

...
Председателят на КЗП Димитър Маргаритов коментира в сутрешния блок на
Коментари Харесай

КЗП: Трябва да има защита на правата на наемателя

Председателят на КЗП Димитър Маргаритов разяснява в утринния блок на Bulgaria ON AIR наглата кражба на група младежи, наемали жилища за грабеж.

Маргаритов изясни, че няма доста тъжби за сходни случаи на кражба или разваляне на даден парцел, даден чартърен с туристическа цел.

"Този тип споделена стопанска система не е нормативно контролирана нито в България, нито в Европейски Съюз. Определен жанр противозаконни дейности се стопират, само че не всички влизат в законовата рамка. Трябва да се основат правила и да се вижда ясно и тъкмо кой какво тъкмо предлага ", посочи ръководителят на КЗП.

По думите му би трябвало да има отбрана както на правата на наемателя, по този начин и на наемащия даден апартамент.

"Все отново, когато някой наема даден парцел има обмяна на данни. Самоличността на наемателите е конкретизирана, само че в случай че някой извърши незаконно действие не трябва персоналната му карта с данните му да обикаля из Facebook ", добави той.

Маргаритов е безапелационен, че няма да е мъчно да бъдат наложени някакви регулации върху споделената стопанска система.

"Когато някой предлага нещо, а по-късно не го даде по този метод, той би трябвало да бъде глобен. И противоположното - в случай че наемателите трошат и крадат - би трябвало да бъдат осъдени. Определено притежателят на даден парцел би трябвало да бъде предпазен от незаконни действия. Това ще се случи рано или късно в българското законодателство ", приключи Димитър Маргаритов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР