Председателят на Културния клуб Иван Михайлов в Битоля Люпчо Георгиевски

...
Председателят на Културния клуб Иван Михайлов в Битоля Люпчо Георгиевски
Коментари Харесай

Нови две обвинения срещу лидера на Културния клуб „Иван Михайлов“ в Битоля

Председателят на Културния клуб " Иван Михайлов " в Битоля Люпчо Георгиевски получи нови, две обвинявания, от съда в града, заяви БГНЕС.

От получената призовка „ в качеството му на обвинен “, в това число и като физическо лице, не излиза наяве какво закононарушение е направил Георгиевски. Призовката, която му бе връчена през днешния ден, е направена преди 8 дни от Основния съд в Битоля. Съдът задължава Люпчо Георгиевски да се яви персонално и да получи обвиняването на 4-ти април в съда. Ако той не се яви, ще „ бъде наложително докаран в съда “, написа още в призовката.

" За мен протичащото е проява на цялостно двуличие от страна на управляващите в районен съд Македония. От една страна, управлението на клуба получава покана за срещи в министерството на външните работи за понижаване на напрежението. Външният министър Буяр Османи беседва с мен и твърди, че желае събаряне на напрежението, само че въпреки това, същата тази страна употребява всички вероятни принадлежности за репресии против нас. Това е цялостен парадокс и двуличие. Но, за жалост, това е действителността, пред която са изправени всички македонските българи в страната “. Това сподели Георгиевски пред БГНЕС във връзка следващото обвиняване против него.

Репортерът на БГНЕС напомня, че против клуба бе осъществен вандалски акт през месец май предходната година, когато входната врата на клуба бе опожарена. Виновникът бе пуснат на независимост и досега управляващите не са се разграничили от този незаконен акт.

В същото време против другия български клуб в Охрид имаше пукотевица, а секретарят Християн Пендиков бе грубо пребит.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР