Председателят на концерна "Белнафтехим" Андрей Рибаков заяви, че Минск непрекъснато

...
Председателят на концерна "Белнафтехим" Андрей Рибаков заяви, че Минск непрекъснато
Коментари Харесай

В Беларус откриха алтернатива на вноса на руски петрол

Председателят на концерна "Белнафтехим " Андрей Рибаков съобщи, че Минск непрестанно учи "различни разновидности за нашарване на доставките на нефт и следи вероятните петролни пазари ".

„ Имаше доставки на пробни партиди от разнообразни типове задгранични петроли на “Мозирска нефтопреработвателна компания” “Нафтан”.

Разработихме оптималните направления за доставка на логистика, опцията за реализиране на дълготрайни съглашения с евентуални снабдители. И в този момент към този момент ясно знаем, че можем да разгадаем този въпрос “, сподели Рибаков.

Той означи също, че през 2019 година белоруските рафинерии разчитат на планувания размер на вноса на петрол от Русия в размер на 18 милиона тона.

Сега Русия остава единственият снабдител на нефт за Беларус, само че управлението на страната от време на време декларира нуждата от нашарване на вноса на нефт, основно заради използването на данъчна маневра в петролния бранш в Русия.

Според него от 2025 година Беларус ще купува нефт в Русия на международни цени. Следователно страната обмисля разновидности с различни снабдители, в това число Казахстан, Азербайджан, Саудитска Арабия, Нигерия и други страни.

По-рано Кремъл реагира на полемиката на Беларус по отношение на покупките на нефт от Съединени американски щати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР