Председателят на Конституционни съд след изява на предшественика си в

...
Председателят на Конституционни съд след изява на предшественика си в
Коментари Харесай

Борис Велчев: Филчев не може да ме обиди, съжалявам, че е бил главен прокурор

Председателят на Конституционни съд след изява на предшественика си в обвиняването: Винаги е бил захласнат от боязън. Особен, психопатичен боязън, непрекъснат смут от вероятното отмъщение за всички осъществени в предишното мерзости

Председателят на Конституционния съд Борис Велчев изпрати до " 24 часа " прочувствено писмо, в което изрично афишира, че нито има конституционно право да повтори мандат като основен прокурор, нито сходна мисъл му е хрумвала

Нямах желание да върша изказвания във връзка медийни изяви на Никола Филчев, само че те прекомерно зачестиха и изискват реакция. Изобщо, възпитанието пречи. Тези, които го нямат, са доста по-свободни. Доскоро не можех да си показва, по какъв начин в една цивилизована страна двама някогашни основни прокурори се разменят обидни реплики през медиите, само че всичко си има граници, даже и моето образование.

Видимо медиите доста обичат Филчев. Това е особена уязвимост към жанра „ фрийк шоу “.

Никола Филчев се пробва да ме обиди, само че може да провокира у мен единствено страдание. Съжаление за това, което приказва, за това по какъв начин приказва, за това, че е бил основен прокурор.

„ Доблестното “ му сърце беше притихнало през времето на мандата ми на основен прокурор и той не пророни и дума по мой адрес от уюта на своя „ плод-зеленчук “. Нищо учудващо – Филчев постоянно е бил захласнат от боязън. Особен, психопатичен боязън, непрекъснат смут от вероятното отмъщение за всички осъществени в предишното мерзости. Постоянната битка с вътрешните бесове несъмнено извънредно износва душeвността. Както и броенето на дългите дни до приключването на отминалост, която продължава да бъде надалеч.

Страхът му от тези, които са власт, води до унизително раболепство, видно и от последните му изявленията. Омразата му към тези, от които се е страхувал, само че от които към този момент не го е боязън, е патологична. Вероятно психиатрите си имат дума за сходни положения.

Да бъда упрекван за разрушени човешки ориси тъкмо от Никола Филчев в неговите предишни медийни изяви е цинизъм. Впрочем, въпреки и след време, аз се извиних на министър Николай Цонев. Чудя се, на какъв брой хора Филчев се е извинил. Искам да кажа, от живите. Нямам поради нито Николай Колев, нито който и да било различен от умрелите.

Скоро разбрах, че аз нося виновност и за смяната в Наказателен кодекс през 2001 година за необезпечените заеми. Само дето нямам концепция по какъв начин. Очевидно връзката със здравия разсъдък изтънява напълно.

Дори и плачът му по комунизма наподобява смешен, когато си спомним, по какъв начин от трибуната на Народното събрание с жар твърдеше, че „ нарушителите са в лявата страна на тази зала “. Разбира се, под одобрителния взор на своя тогавашен Командир, към който също след това разви патологична ненавист. Естествено, откакто последният падна от власт.

Престоят в „ плод-зеленчука “ евентуално е имал за цел да забравим Никола Филчев и той в този момент да се показа като нов човек, който може да ни учи на морал. Трудно ще го забравим. А другото си е работа на медиите – дано му дават естрада. Както към този момент споделих, обичат си го. Фрийк шоу.

А другояче, най-малко за едно е прав. Нито един някогашен основен прокурор няма конституционното право да повтори мандат. Нито в миналото сходна мисъл ми е хрумвала.

Нямам желание да диспутирам с Никола Филчев. Повече няма да го разясня. По хигиенични съображения. А и не съм психиатър. Е, в случай че някой ден възпитанието ме напусне дефинитивно и реша да направя коментар по „ целия конспект “ на Филчев. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР