Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил

...
Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил
Коментари Харесай

КРИБ и Американският университет подписаха партньорство

Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев и президентът на Американския университет в България доктор Дейвид Еванс подписаха Споразумение за съдействие сред КРИБ и АУБ.

„ Искам на първо място от името на Управителния съвет на КРИБ да изразя нашето голямо удовлетворение от реализирането на това съглашение, което ще даде незабравим старт на съдействието сред първия американски университет в Източна Европа от вида „ liberal arts” и най-голямата работодателска организация в България. Ние приветстваме обстоятелството, че ръководената от Вас академична институция към този момент тридесет години утвърждава в България полезностите на свободния предприемачески дух и основава извънредно добре образовани и готови младежи, на които ние можем да разчитаме като управнически и експертни фрагменти в нашите компании.

В КРИБ членуват доста американски и мултинационални компании, а също така сме последовател и на Асоциацията на интернационалния бизнес в България, която беше основана от първите американски и задгранични огромни компании, стъпили у нас при започване на измененията. Използвам опцията да Ви поздравя с 30-годишния празник на Американския университет в България, който ще чествате през есента на тази година “, обърна се господин Домусчиев към президента на АУБ доктор Дейвид Еванс.

От своя страна доктор Еванс посочи значимостта на това партньорство с най-голямата работодателска организация като акцентира смисъла на студентските стажове в огромни компании. „ Свързването на бизнеса и образованието като детайл от подготовката на нашите студенти е голям приоритет за нас, с цел да може тези прелестни младежи, които приключват АУБ, да останат да работят в България “, акцентира доктор Еванс. Той уточни, че пандемичната конюнктура наложи нови гъвкави модели както пред бизнеса, по този начин и пред просветителните институции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР